dilluns, 25 de setembre del 2017

MOMENTS DECISIUS

Sent un estiu marcat per les converses sobre el referèndum amb opinions contradictòries, demandes de trobades, gent al carrer, invasió de policies..., arribo a Barcelona i no escric res sobre aquesta preocupació que ens envolta a tots per una banda o altra...Això no pot ser!
     Entre els actes que es programen de cara l'1-O on es juga la nostra independència (?) i els  de la Mercè, la nostra Festa Major, acabo ben atavalada. 
     Sobre els primers, veig clar que ens estan oprimint al negar la nostra llibertat per poder ser un país amb opinió. Deixeu que parlem i ens disposem a acatar el que surti, que haurà sortit per l'expressió de tots i cadascú! De cara als segons, només vull dir que el cartell de "la Mercè" és deplorable, tant des del punt de vista artístic, tant com per la seva intenció. Aqui hi ha una superficialitat tremenda o, potser millor dit, un oblit total del seus fonaments i intenció. Les festes tenen un sentit d'honrar la nostra Patrona, la Mare de Déu de la Mercè, i on es troba reflexada aquesta intenció? No serà en el cartell, oi? No intento fer passar per l'aro als que no pensin com jo, en aquest sentit. Que tothom pensi com vulgui! però que no esguerrin els principis de les tradicions!
      He quedat molt contenta i agraeixo la pregària que un grup ha organitzat als Caputxins de Pompeia uns dies abans del 1 d'octubre. Que hi vagi qui vulgui, està clar. Però ens deparen una estona en la que s' acompleix el que se'ns va dir: "quan dos o tres estan reunits en nom meu, jo sóc allí enmig d'ells" - Mateu 18, 20. Això és definitiu!

         Montserrat Ribas i Piera 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada